Είδηση-σοκ από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες - Η Τουρκία ετοιμάζει πυρηνικά όπλα



Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών BND παρακολουθεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή υποπτεύεται ότι ετοιμάζει πυρηνική βόμβα, υποστηρίζει η εφημερίδα «Die Welt». Στις συμφωνίες που έχει υπογράψει για την κατασκευή δύο πυρηνικών εργοστασίων, η Αγκυρα δεν συμφώνησε οι εταιρείες που προμηθεύουν το απαραίτητο ουράνιο να παίρνουν πίσω τα πυρηνικά απόβλητα. «Σε περίπτωση που η Τουρκία θέλει να κρατήσει τις ράβδους χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, αυτό έχει μία μόνο λογική εξήγηση: επιθυμεί να συγκεντρώσει υλικό για μία βόμβα πλουτωνίου», αναφέρει η «Welt», που επικαλείται επίσης πληροφορίες της BND ότι η Αγκυρα διαθέτει ήδη μεγάλο αριθμό συσκευών φυγοκέντρισης. Η Γερμανία υποπτεύεται ότι η Τουρκία προωθεί πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και γι’ αυτόν τον λόγο οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας παρακολουθούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζει χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που φέρει την υπογραφή ενός πρώην στελέχους του γερμανικού υπουργείου Αμυνας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών BND διαθέτει πολλές ενδείξεις σχετικά.


Η Τουρκία ανέθεσε το 2011 στη ρωσική εταιρεία Rosatom να κατασκευάσει μεγάλο αντιδραστήρα σε περιοχή 300 χλμ. ανατολικά της Αττάλειας και το 2013 προχώρησε σε ανάλογη συμφωνία με μία γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στις περιπτώσεις κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου για ειρηνικούς σκοπούς, είθισται οι εταιρείες να καταλήγουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση, για να παρέχουν το απαραίτητο ουράνιο και να λαμβάνουν τα πυρηνικά απόβλητα μετά το τέλος της διαδικασίας. Ωστόσο, τονίζεται στο δημοσίευμα, η Τουρκία απέφυγε να συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο, επιδιώκοντας να ελέγχει η ίδια το θέμα του εμπλουτισμού ουρανίου και της διάθεσης των αποβλήτων. «Σε περίπτωση που η Τουρκία επιθυμεί να κρατήσει τις ράβδους χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, αυτό έχει μία μόνο λογική εξήγηση: επιθυμεί να συγκεντρώσει υλικό για μια βόμβα πλουτωνίου», αναφέρει η «Welt», σημειώνοντας ότι το σημείο αυτό είναι κρίσιμο για κάθε κράτος που θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment