Προκαλούν οι Τζιχαντιστές - Έφτιαξαν ταινία που απειλούν ευθέως τις ΗΠΑ για τρομοκρατικό χτύπημα


Νέο βίντεο-πρόκληση υπό μορφή ταινίας δημοσίευσαν στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Youtube μέλη του ισλαμικού κράτους ISIS, στο οποίο παρουσιάζονται σκηνές πολέμου και ωμοτήτων με σκοπό να απειλήσουν τον  Λευκό Οίκο. 

«Οι φλόγες του πολέμου: η μάχη μόλις ξεκίνησε», είναι ο τίτλος της ταινίας, που έρχεται ως απάντηση των τζιχαντιστών στην απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να βομβαρδιστούν οι θέσεις τους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. 

το βίντεο διαρκεί περίπου 55 λεπτά και περιλαμβάνει σκηνές από μάχες των ανδρών του Ισλαμικού κράτους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάζονται Αμερικανικά όπλα και μαχητικά να τυλίγονται στις φλόγες.

Σε άλλες σκηνές εμφανίζονται επίσης διάφοροι πρόεδροι των ΗΠΑ, όπως ο Τζορτζ Μπους στο Ιράκ και ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ένας μασκοφόρος έτοιμος να εκτελέσει ομήρους.Τρομακτικά είναι και τα πλάνα όπου απεικονίζουν τον Λευκό Οίκο και άλλα στρατηγικά κτίρια στις ΗΠΑ, και τα οποία θεωρούνται ως έμμεση απειλή για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στην αναγνώριση ενός τζιχαντιστή που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο, ο οποίος μιλά σε άπταιστα αγγλικά με βορειοαμερικανική προφορά. Την ίδια ώρα αναλυτές εκτιμούν ότι το μήνυμα του βίντεο έχει αποδέκτες το «κοινό» στη Δύση, καθώς το ερμηνεύουν ως υλικό προπαγάνδας για στρατολόγηση νέων τζιχαντιστών.

SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment